Drukke week achter de rug

Afgelopen week is er heel veel gebeurd bij Makina Modelbouw

Hugo is erg druk bezig met het ordenen van het magazijn, met spullen die straks allemaal via de webshop aangeboden gaan worden. Dankzij het uitgekiende systeem van Hugo kunnen we straks alles snel terugvinden en hebben we een overzicht van alle spullen die er zijn. Aangezien dit ons “geheime” project is hebben we hier helaas geen foto’s van maar hou de webshop in de gaten 🙂

Daarnaast is Rob begonnen om de winkelvoorraad van Noch te ordenen zodat er voldoende ruimte ontstaat voor het aanstaande feest seizoen, de kleine kerstbomen en advents kalenders beginnen al duidelijk herkenbaar te worden. Hij heeft tevens tijd gevonden om samen met mij enkele LGB locs te reviseren zodat deze straks in het tuincentrum in Etten-Leur hun rondjes kunnen draaien.

Ook waren er deze week de nodige andere reparaties binnengekomen die Maarten onder vakkundige handen nam.

De nodige leveranciers brachten ons al de nodige nieuwe zaken:

  • Noch met de nodige nieuwe poppetjes zoals sneeuwwitje, de Bremer muziekfabrikanten etc
  • Heel veel PIKO rails binnengekomen, net zoals de watersnood wagons en de uitnodiging voor de PIKO dagen in 2022
This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_20211014_121840-768x1024.jpg
  • Van Marklin de nieuwe bierwagon en diverse signalen
  • Roco/Fleischmann met een zeer fraaie goederenwagons en een zeer fraaie voor het vervoer van auto’s
  • De zeer fraaie en gewilde Mazero rollen banken (in Spoor 1/G/HO en N)
  • De Auhagen Schmidtstrasse is uitgebreid met enkele nieuwe huizen
  • en nog veel meer

Daarnaast een leuke vrijwel nieuwe partij van Marklin op de kop kunnen tikken, dat worden dus leuke aanbiedingen

En natuurlijk eindelijk een wit plafond in de nieuwe stationshal (toekomstige winkelgedeelte). Na de eerdere tegenslag die ons enkele weken extra werk heeft opgeleverd, omdat we alles moesten afkrabben zit de grondlaag er nu eindelijk op. Volgende week gaat Nobbie verder met het spuiten van het plafond, wanneer het allemaal blijft zitten (en daar hebben we goede hoop op aangezien de proefstukken er perfect uit zien – Wederom dankzij de hulp van Alabastine) zal het een geweldig zicht zijn. We hebben ook experts voor de ramen gehad, echter die wisten ons te vertellen dat door material tekorten het best 16 weken kon duren :-(. Maar niet getreurd want er is nog genoeg te doen (Elektrisch, sanitair, verwarming, vloer, doorbreken van de muur en straks alles opnieuw inrichten)……………