Geplaatst op Geef een reactie

Niet Nieuw maar Markenburg ook via Makina Modelbouw in 2022

We hebben al zeer geruime tijd Nederlandse modellen in ons assortiment van Markenburg, echter het lijkt erop dat dit niet altijd duidelijk is. Heb je moeite met bestellen of wil je gewoon gebruik maken van je bekende adres Makina Modelbouw dan is dat gewoon mogelijk. Wij kunnen het voor je bestellen en laten afleveren in onze vertrouwde winkel. Dus schroom niet ons hierop aan te spreken.

Miscchien een leuk weetje is dat ik ooit begonnen ben met de eerste lasercut modellen en deze waren van Markenburg , ik heb deze nog steeds in de winkel staan om me eraan te herinneren hoe vreemd zaken kunnen lopen. Mijn eerste model was Station Waalwijk en de St. Jozefschool , wie had ooit gedacht dat ik Makina Modelbouw in Waalwijk zou starten….. dus deze modellen hebben behoorlijke emotionele waarde voor mij.

Markenburg webpagina
Geplaatst op Geef een reactie

PIKO Bonus winnaars hebben de prijzen opgehaald in de Stationshal van Makina in Waalwijk

Tijdens de PIKO inloopdag was er tevens een prijsvraag, de gelukkigen hebben deze week hun prijzen in ontvangst genomen in de Stationshal bij Makina Modelbouw in Waalwijk. Daarnaast hebben we deze week ook weer nieuwe modellen van PIKO mogen ontvangen (NS reistuigen en diverse Nederlandse N-loks)

Geplaatst op Geef een reactie

14 Mei een succesvolle PIKO inloopdag bij Makina Modelbouw

Afgelopen zaterdag hadden bij Makina (in onze nieuwe Stationshal) onze eerste PIKO inloopdag. Wim Wolters van Piko bracht ons op de hoogte van de laatste nieuwtjes van PIKO. Daarnaast wist hij de gestage stroom van geinteresseerde van tekst en uitleg te voorzien, alsmede al onze vragen te beantwoorden. Het was de hele dag gezellig druk in de winkel en Wim had nauwelijks tijd om zijn botterham te eten (gelukkig hadden we na afloop een Bosche bol voor hem).

Tijdens de inloopdag hadden we een groot aantal deelnemers aan de PIKO prijsvraag. De gelukkige winnaars zijn reeds geinformeerd (hopelijk binnenkort een foto van de prijzen welke door PIKO ter beschikking waren gesteld). Kijk ook voor de verschillende PIKO producten in onze webshop welke regelmatig wordt aangevuld

Kortom een geslaagde dag (Wim nogmaals hartelijk dank voor je ondersteuning)

Geplaatst op 4 Reacties

Eindelijk de ramen erin en de Makina Modelbouw Stationshal gevuld

De afgelopen periode is er waanzinnig veel gebeurd, als eerste een super belangrijke stap…….. De nieuwe ramen erin gezet (een echt kunstwerk van VanSeeters Glaswerk heeft geleverd en ingezet), dat mede dankzij Nobbie vlekkeloos verliep. Hierna kon onze huisschilder Wessel zich ontfermen over kozijnen binnen en buiten.

Lekker aan het schilderen in de Makina Stationshal

Hierna konden we eindelijk beginnen met het opbouwen van de muurstellingen, altijd een leuke uitdaging om dit goed genoeg opgesteld te krijgen.

de stellingen onder de nieuwe ramen van Makina

Nu konden we beginnen met overzetten van alle spullen naar de nieuwe stationshal en spullen dat we hadden, veel meer dan we hadden ingeschat. Ik was daarom superblij met de inzet van het hele team Ron & Rob (aka de Muppets), Wessel, Serge, Sjerp, Maarten, Patrick, Intan, mijn moeder (aka Mam), Hugo en natuurlijk Nobbie. Het resultaat mag er dan ook zijn. Bekijk zelf maar de videos zoals ik het aantrof en hoe het geworden is *zoek de verschillen 🙂

in den beginne van Makina
en nu…….Makina-Modelbouw

Het ingang gedeelte is nu ook aangepakt en meteen een nieuwe Toonbank geplaatst

De nieuwe toonbank van Makina

Daarnaast had ik besloten om het verf programma verder uit te breiden met de volledige Vallejo Model en Air collectie, wat waren dat veel potjes die erin gezet moesten worden

Het vernieuwe programma met alle kleuren die je maar wensen kunt (hoop ik althans) bij Makina

De eerste reacties zijn enorm positief en geven ons alle een enorme boost, ook hiervoor mijn dank (ook voor de verschillende cadeaus die we mochten ontvangen).

Nu beginnen aan stap 2 de workshop en werkruimte zodat we onze Makina Stammtisch weer terugkrijgen….blijven volgen dus.

Geplaatst op 6 Reacties

Bijna klaar met de Makina stationshal en dan……. fase 2

Al een tijdje niks geschreven, dat wil niet zeggen dat er niks gebeurd is bij Makina. De afgelopen tijd hebben we heel veel gewassen en geverfd………Namelijk al onze rekken en standaarden hebben we schoongemaakt en indien nodig van een likje verf voorzien.

Heel veel schoonmaken en verfen…..onze verfstraat

Dus we hebben de stationshal grotendeels klaar en we weten nu eindelijk wanneer de kozijnen en de ramen gaan komen (namelijk 11 en 12 April). Dus de voorbereidingen zijn in volle gang om de plaatsing hiervan mogelijk te maken. Daarna is het nog een aantal dagen hard doorwerken om de kozijnen te voorzien van een kleurtje en het opbouwen van de stellingen en vitrines.

De nieuwe balie

We hebben ook niet stil gezeten in de huidige winkel, we hebben de Piko vitrine die altijd op de grond stond op de juiste hoogte gebracht en gevuld met alleen gevuld met Piko. Daarnaast hebben we de BUSCH en MARKENBURG sectie onderhanden genomen waardoor ik al van verschillende mensen de reactie kreeg …….. wist niet dat jullie dat ook hadden 🙂

De “nieuwe’Piko vitrine

Ook hebben we de nodige artikelen gespiegeld zodat we weten hoeveel plaats we straks nodig hebben.

Daarnaast heb ik besloten om het Vallejo kleurenpalet volledig te nemen en uit te breiden met Model Air voor onze airbrushers.

Zodra de ramen erin zitten en geverfd zijn kunnen we het grote doorschuiven gaan beginnen (dat zal een behoorlijke klus gaan worden), zijn we er dan……….. Nee want dan beginnen we met fase 2 (het huidige bureau moet verplaatst worden en het oude moet bij de winkel worden getrokken. Dit heeft echter enkele bouwkundige impacts die wat nadere bestudering nodig heeft.

Voorzichtig en wachten tot het licht gedoofd is…….

Geplaatst op Geef een reactie

Stofhappen in de Stationshal

De afgelopen periode hebben we behoorlijk wat stof gehapt bij Makina Modelbouw, dit had alles te maken met het doorbreken van de muur van de huidige winkel naar de Stationshal. Het begon allemaal eenvoudig om de ramen die erin zaten eruit te halen en de onderliggende stenen weg te halen. Daarnaast hebben we ook de kast in het “kantoor” weggehaald en daar kwam de eerste verrrasing……er was geen doorlopende muur…………gewoon afgeslepen. Hierdoor kwamen we erachter dat de 3e muur die er zat eigenlijk totaal geen functie had en we dus eigenlijk maar twee balken nodig.

Daarnaast kwamen we tot de ontdekking dat de enkelsteens muren wel degelijk dragend zijn en dat die zelfs in twee verschillende richtingen lopen………..dus dat word een hele uitdaging. We zoeken daarom nog naar iemand die een plaat op de stalen balken moeten gaan lassen, dus weet je iemand laat het me weten.

Met alle lampen en spotjes

Wederom een waanzinnnige drukke week in de winkel met veel nieuwe en oude klanten.

lekker druk in de winkel

Geplaatst op Geef een reactie

Onder Spanning

De afgelopen weken hebben we (door de corona maatregelen) behoorlijk veel werk kunnen verzetten, zo is er vooruitgang geboekt in het aansluiten van het water en de “oude” verwarmingen. Er moeten nog wat kleinere zaken uitgevoerd worden zodat we straks ook water in de WC en in de workshop ruimte krijgen. Dit gaat vast goed komen gezien het top werk dat als is verzet met de nieuwe leidingen.

Daarnaast is de electricien geweest en die heeft een nieuwe meterkast aangesloten, dus eindelijk alles onder Spanning. Helaas bleek dat ik de verkeerde doppen had gebruikt en dat die allemaal vervangen moesten worden met trekontlasting. Dus dat betekende dat er alles weer af moest en van de juiste doppen moest worden voorzien. Was behoorlijk wat werk maar kon dan wel meteen alle kabels vastleggen. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Doordat we nu electricteit hebben konden we de nieuwe digitale airco/verwarming uitproberen, en die doet het perfect. De lampen hebben we provisorisch opgehangen en dat geeft meteen een heel ander zicht van de stationshal.

Daarnaast zijn we lekker bezig geweest met het dichtmetselen en met de voorbereidingen voor de doorbraak achter de rails naar de winkel, welke we voor het a.s. weekend hebben voorzien. Zoals altijd met een oud pand kwamen we hier ook nog wat verrassingen tegen, dus dat houd het allemaal leuk.

In de winkel is het gezellig druk met veel oude bekende maar net zoveel nieuwe gezichten. Ook onze treinen doktor Maarten stond recent in het lokale nieuws. Ben heel blij met de hele crew Ron, Rob, Hugo & Maarten die allemaal super zijn.

Geplaatst op 4 Reacties

Het nieuwe jaar is weer begonnen

Op de eerste plaats voor iedereen die dit leest de beste wensen en een goede gezondheid voor 2022. Ondanks de lockdown hebben we meer dan genoeg te doen bij Makina, zou blijven er nieuwe artikelen binnen komen, zoals de Klasse 101 (artikel nummer 39379) met een schitterende advertentie van “Design & Railroad “, wederom een geslaagde samenwerking tussen Marklin en de treinmuseum Nurnberg .

Marklin 39379 Design en Bahn

Daarnaast enkele bijzondere VT92 van Marklin (artikelnummer 39692) ter beschikking voor de geinteresseerde, met indrukwekkende geluid en andere functies.

de VT92 van MHI

Daarnaast hebben we verschillende HO auto modellen weer in onze collectie opgenomen, vooral een zeer fraaie set brandweerwagens die de recent binnengekomen faller (130163) Historische brandweer van Nurnberg komen versterken.

Maar even belangrijk we kunnen doorwerken in onze stationshal, nu er eindelijk een vloer ligt kunnen we aan de opbouw beginnen, deze week had ik Boweko op bezoek die ervoor zorgt dat we straks zomer en winter een aangename temperatuur in de ruimte hebben, middels een super stille en zuinige digitale invertor die voor de temperatuur gaat zorgen 🙂

Ook lekker kunnen werken met Maarten en Ron wat betreft de voorbereidingen voor de kabel kanalen zodat straks de installateur lekker snel klaar is en we overal weer elektriciteit hebben (ook niet onbelangrijk)

Daarnaast een kleine proefopstelling voor een van de nieuwe vitrine wanden gemaakt, vind het er super uitzien, als jullie dit ook vinden laat dit dan weten.

Vitrine proefopstelling voor in de stationshal
Geplaatst op 12 Reacties

Een geweldige week met leuke reacties

Ondanks de domper dat we de komende tijd dicht moeten, was het een geweldige week. Op de eerste plaats wil ik al onze klanten bedanken voor de wensen en cadeautjes die we mochten ontvangen, echt geweldig en iets dat door het hele Makina Modelbouw team word gewaardeerd.

Daarnaast bleef onze “rondleiding door de Stationshal het uitermate goed doen, ik ben nog steeds waanzinnig blij dat we er nu een vloer in hebben liggen en dat Nobbie alles zo netjes heeft opgeruimd (ook voor hem is het momenteel kerstvakantie). Daarnaast zijn deze week ook de sloten op de deuren vernieuwd en op de laatste stand van veiligheid gebracht (iets wat ook nodig is), door Jeroen de vakman. De spulletjes om straks het elektrisch aan te gaan leggen zijn ook allemaal binnengekomen. De maten van de muur zijn opgenomen zodat de berekening kan worden gemaakt om straks door te breken.

Daarnaast was het een komen en gaan van kerstinkopers :-), gelukkig hadden we de winkel helemaal in de kerstsferen gebracht. Rest ons nog om iedereen fijne feestdagen en een goede gezondheid in 2022 toe te wensen en dat de trein vanaf 14 Januari weer open mag